B. inggris

Pertanyaan

46. what is the main idea of third paragraph?
a. He has long black hair and brown eyes
b. Lionel messi is a good player for FC. Barcelona
c. Messi first performance was in an official match
d. He appears to be a quite good and modest person
e. He hasn't really attractive face, but he's a very good football player

47."..., he suffered from a hormone 'deficiency'..." (paragraph 2)
The 'underlined' (yang di kutip) word is closest in meaning to...
a. excess
b. variety
c. strength
d. inadequacy
e. abnormality
46. what is the main idea of third paragraph? a. He has long black hair and brown eyes b. Lionel messi is a good player for FC. Barcelona c. Messi first perform

1 Jawaban

  • Here are the answers for the question above:

    45. A. To get his health problem cured.

    46. C.Messi first appearance in an official match

    47. E. inadequency

    Penjelasan:

    Here are the explanation and a bit of insight of the true story about Lionel Messi based on my background as a professional football writer.

    • The reason why Messi and his family moved to Barcelona was true, to get his health problem cured. Yet, it was not that they were too poor to pay but the treatment was very expensive for them. Messi's family is still average one, unlike Maradona's family who was very poor. Barcelona which had monitored Messi since his early days, offered to pay for his treatment with Messi in return moved to Barcelona. The Catalan side were willing to fund Messi's surgery due to his distinguished talent.
    • Messi's first appearance mentioned in the text did not count as the official debut. In football, the official debut is the match in a non-friendly match like domestic league or competition. Messi's official debut was in the same season but in a Spanish La Liga fixture against Albacete.
    • deficiency mean 'lack of something', so the best option for the answer is C (inadequency or the state of being inadequate)

    Pelajari lebih lanjut:

    Materi tentang reading comprehension

    brainly.co.id/tugas/32352810

    https://brainly.co.id/tugas/15844202

    brainly.co.id/tugas/2263728

    Detil jawaban:

    Kelas: SMA

    Mapel: English

    Bab: reading comprehension

    Kode: 10.5.13

    #AyoBelajar